Trött på alla bantningsmetoder!

Jag är så fruktansvärt trött på alla bantningsmetoder! Allt detta hysteri kring att bli smalare och på snabbast möjliga tid. Det finns nog inte många människor idag som aldrig provat en bantningsmetod för att gå ner i vikt. Men funkar det verkligen? Dricka pulver, äta piller, fruktbantning, kolhydratbantning, fasta etc. listan är lång på alla dessa metoder som deras försäljare eller påuppkommare anser vara det absolut bästa sättet att nå sin målvikt. Men så fort bantningskuren är slut eller man väljer att avsluta sin bantning och man återgår till sina gamla matvanor så är man snabbt tillbaka på ruta ett igen. Man lyckas även säkerligen lägga på sig några extra kilo. Det är det här som kallas "jojo dieter". Man bestämmer sig för att gå ner i vikt, lägger ut pengar på bantningsredskap, utsätter kroppen för svält, satsar hårt och lyckas. . tills kroppen skriker efter kolhydrater, protein, fett, vitaminer, mineraler och man ramlar tillbaka till sin gamla kost. Väl tillbaka på ruta ett bestämmer man sig för att gå ner i vikt igen och allting börjar om från början igen. Bantning är ingenting som borde rekomenderas eftersom det kan skada kroppen och i värsta fall fastnar man i en ätstörning.

Alla bantningsmetoder kan slänga sig i väggen - det är genom att äta som man blir riktigt vacker!
Är man överviktig är det vikigt för både hälsan och självkänslan att gå ner i vikt. Men istället för att ge sig in i en hårdbantningsperiod bör man ändra hela sin kost och livsstil och på så sätt må bättre längre. Vill man ha en bestående viktminskning så måste man tänka långsiktigt. Det är ingenting som man kan förändra på några veckor och sedan tro att allt är klappat och klart. Genom att få insikt i sin egen kropp och förstå sambandet mellan en bra kost och ett liv i rörelse kommer man förbättra sin hälsa, må bättre, bli piggare och dessutom på köpet gå ner i vikt. Det bästa är att den här metoden inte är en bantning, utan en livsstil som man sedan ska behålla resten av sitt liv.

Kommentarer
Postat av: Ingrid's fotoblogg ^^

viktigaste är ju att man mår bra :o

2008-08-04 @ 22:43:03
URL: http://svartvitnagellack.blogg.se/
Postat av: Sandra

Om någon bantningsmetod verkligen fungerat så skulle inte människor behöva kämpa så mycket för att gå ner i vikt. Jag tror precis som du att man måste ändra sin livsstil för att gå ner i vikt :)

2008-08-05 @ 10:45:00
Postat av: Kerstin

bra skrivet. ser fram emot att läsa mer om hälsa

2008-08-05 @ 11:18:59
Postat av: britta

det som hjälper är att förbruka mer kalorier än man stoppar i sig. svårare än så är det inte? bygger man muskler ökar det fettförbränningen, och om man sen varierar styrka och kondition med ett mindre kaloriintag blir man faktikst smalare. men vem fan orkar engagera sig så mkt?

2008-08-06 @ 19:51:13
URL: http://brittaspjut.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0